Szeptembertől jönnek az új pályázatok

 Szeptembertől jönnek az új pályázatok

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Szeptembertől jönnek az új pályázatok

2014-07-21 Szerző: admin Forrás: portfolio.hu

Cikk ajánlása Cikk myomtatása

eu palyazatok szeptembertol

Lázár: szeptemberben jöhetnek az új pályázati kiírások

Lezárulóban van az Európai Bizottság és Magyarország között a következő 7 éves uniós költségvetési ciklussal összefüggő Partnerségi Megállapodás megtárgyalása, így nincs akadálya annak, hogy a dokumentumot a következő egy hónapban alá tudjuk írni - jelentette be a mai, elsősorban agrárjellegű és belpolitikai témákat taglaló sajtótájékoztatón Lázár János.

Lázár: szeptemberben jöhetnek az új pályázati kiírások
Lezárulóban van az Európai Bizottság és Magyarország között a következő 7 éves uniós költségvetési ciklussal összefüggő Partnerségi Megállapodás megtárgyalása, így nincs akadálya annak, hogy a dokumentumot a következő egy hónapban alá tudjuk írni - jelentette be a mai, elsősorban agrárjellegű és belpolitikai témákat taglaló sajtótájékoztatón Lázár János.

Szeptemberben jöhetnek az első kiírások

A Miniszterelnökség vezetője a 2014-2020-as EU-költségvetési ciklus kapcsán hangsúlyozta: Magyarország nyertesen került ki a forrásokkal kapcsolatban folytatott tárgyalásokból és ez azt jelenti, hogy a következő 7 évben az EU-s fejlesztési alapokból 7200 milliárd forint áll rendelkezésre, valamint a vidékfejlesztésre 1100 milliárd forintot kap hazánk.
Lázár tájékoztatása szerint mivel a következő egy hónapban az említett Partnerségi Megállapodás aláírásra kerülhet, így 2014 őszén az összes EU-s forrás tekintetében megkezdhetik a pályázati pénzek kiosztását. A Miniszterelnökség vezetője kijelentette: mindez azt jelenti, hogy "várhatóan szeptemberben az első támogatási kiírások megjelenhetnek".
A múlt héten már volt a sajtóban a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselője felől olyan jelzés, hogy bizonyos pályázati kiírások az október 15.-i korábbi céldátum előtt, már nyár végén is megjelenhetnek.

A vidéki munkahelyek növelése a fő cél

Lázár János az agrártámogatási rendszer átalakításával kapcsolatban (amelyet részben Fazekas Sándor szakminiszter, részben ő jelentett be) azt hangsúlyozta többször is, hogy a kormány a nagy agrárvállalkozók érdekeire tekintet nélkül hozta meg döntéseit és az volt a fő szempont, hogy a vidék népességmegtartó ereje, foglalkoztatási környezete javuljon, minél több munkahely maradjon meg, illetve jöjjön létre.
Lázár összefoglalójában elismerte, hogy az új földalapú támogatási rendszer nagy vesztesei azok az agrárgazdaságok, amelyek 1200 hektárnál nagyobb területen gazdálkodnak és kizárólag növénytermesztéssel foglalkoznak, valamint nem igazán munkaintenzív termelés szerint (kevés foglalkoztatottal) működnek.
A miniszter egyértelműsítette: az ebbe a kategóriába tartozó gazdálkodók lényegében ki lesznek tiltva az agrártámogatások köréből, de az új rendszer ösztönzi őket is, hogy állattartással is foglalkozzanak.
Lázár szerint az elmúlt években "kevesen nagyon jól jártak", de most azt a célt tűzték ki, hogy többen járjanak jól. Hozzátette: a néppárti kormány a nagyokkal szemben a kicsik oldalára fog állni a következő 4 évben is.

Lényeges költségvetési hatás

Mind Lázár, mind Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jelezte: a földalapú támogatási rendszer átalakítása mellett a kormány múlt pénteken egy fontos költségvetési kihatású döntést is hozott. Az uniós költségvetési deficit- és adósságcsökkentési elvárások mellett is úgy határozott a kormány, hogy 2020-ig (azaz 6 év év alatt) összesen 212 milliárd forintnyi többlet költségvetési támogatást ad az állattartóknak.
A döntés háttere az, hogy a nagygazdaságoktól évente mintegy 20 milliárd forintot von el az átalakuló földalapú támogatási rendszerrel a kormány (6 év alatt 120 milliárd forintot). Lázár szavai szerint ezt a 212 milliárdos plusz költségvetési támogatást az Európai Unió vagy korábban, vagy most jóváhagyta és mintegy 7 támogatási típuson keresztül legálisan ki lehet majd fizetni.

Küld el ismerősödnek!

d valign="top" style="color:#606060">
Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
Mezőgazdasági termék

Mezőgazdasági termék: a) a Szerződés I. mellékletében felsorolt termékek, kivéve a 104/2000/EK tanácsi rendelet hatálya alá tartozó halászati és akvakultúra-termékeket; b) a 4502, a 4503 és a 4504 KN-kód alá tartozó termékek (parafatermékek); c) az 1234/2007/EK tanácsi rendeletben (1) említet...


Összes szakszó