Itt az utolsó óriási lehetőség!

 Itt az utolsó óriási lehetőség!

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Vissza a cikkek listájához Következő

Itt az utolsó óriási lehetőség!

2016-12-12 Szerző: portfolio.hu

Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a sokadik, a kkv-knak szóló termelési kapacitásbővítő felhívás, igaz az első, amelyben hitel és vissza nem térítendő (VNT) támogatás együtt érhető el. Ez a pályázat egyúttal az utolsó nagy lehetőség arra, hogy a cégek uniós forrásból bővítsék kapacitásaikat, hiszen a gazdaságfejlesztési pénzek döntő részét már kiírta a kormány. Ezzel a pályázattal összesen közel 113 milliárd forintot osztanak majd ki, amelynek keretében akár több tízmillió forintos méretű komplex beruházásokat is meg lehet valósítani. Fontos, hogy az igényelhető EU-s kölcsön sszegének meg kell haladnia a VNT támogatás összegét és csak a közép-magyarországi régión kívüli projekteket támogatják.

A GINOP-1.2.3-8.3.4-16 felhívás legfontosabb feltételei:

 • A rendelkezésre álló keretösszeg 112,5 milliárd forint, melyből vissza nem térítendő támogatás összege 37,5 milliárd, a kölcsön összege pedig 75 milliárd forint.
 • A támogatott kérelmek várható száma 2500-5000 db.
 • Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 50 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 10 millió Ft és 145 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét.
 • A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 30%-a lehet.
 • A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 31-től lehetséges mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.
 • A támogatást igénylőnek legalább a projekt összköltségének az igényelt vissza nem térítendő támogatási összeggel, illetve a kölcsön összegével csökkentett részét kitevő önerővel kell rendelkeznie.
 • A saját forrás minimálisan elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének legalább 10%-a.
 • Az igénybe vehető támogatási előleg maximális mértéke a megítélt, vissza nem térítendő támogatás legfeljebb 50%-a.
 • A kölcsön kamata 2%/év.
 • A kölcsön futamideje új ingatlan beruházás, felújítás esetén a szerződéskötéstől számított maximum 15 év, immateriális javak beszerzése esetén a szerződéskötéstől számított maximum 5 év, új eszköz beszerzése esetén az eszköz Tao. szerinti amortizációjának végéig.
 • A tőketartozás törlesztését a türelmi idő lejártát követően meg kell kezdeni. A türelmi idő a rendelkezésre tartás végétől számított maximum 6 hónap, de maximum a szerződéskötéstől számított 36 hónap. A kamatfizetés tekintetében türelmi idő nincs.
 • A kölcsön vonatkozásában biztosítékadási kötelezettsége van, mely lehet ingatlan jelzálog, ingó jelzálog, fizetési számla követelésen alapított óvadék, tulajdonos készfizető kezessége, egyéb természetes vagy jogi személy készfizető kezessége.
 • Nem támogatható a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés.
 • A fenntartási időszak 3 évig tart.
 • A szabad vállalkozási zónának minősülő településeken megvalósuló beruházások a fejlesztendő tevékenység korlátozása nélkül támogathatóak a kivételek figyelembevételével.
 • A szabad vállalkozási zónának nem minősülő településen csak feldolgozóipari beruházások fejleszthetőek a felhívás mellékletében meghatározott TEÁOR számú tevékenységek szerint.
 • Az elbírálása során előnyben részesülnek azok a projektek, amelyek az Irinyi Tervben kiemelt fejlesztendő ágazatokban valósulnak meg.


Támogatható a felhívás keretében

 • új eszközök, gépek beszerzése a VTSZ lista alapján - a kapcsolódó költségeknek együttesen legalább a projekt összköltségének 20%-át el kell érniük.
 • infrastrukturális s ingatlan beruházások: termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése.
 • információs technológia-fejlesztése, új informatikai eszközök és szoftverek beszerzése VTSZ és TESZOR lista alapján - új szoftverek és a kapcsolódó költségeik legfeljebb a projekt összköltségének 15%-át érhetik el.
 • új eszköz beszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzése - a kapcsolódó költségek együttesen legfeljebb a projekt összköltségének 10%-át érhetik el.
 • kötelező tájékoztatáshoz és nyilvánossághoz kapcsolódó tevékenységek - kapcsolódó költségek együttesen legfeljebb a projekt összköltségének 0,5%-át érhetik el.


 

Fontos tudnivalók a kombinált hiteltermékekkel kapcsolatban

 

 • A kölcsönre és a vissza nem térítendő támogatásra egységes támogatási kérelmet kell benyújtani, melyet kizárólag elektronikusan a pályázati e-ügyintézés felület 2014-2020 (EPTK) felületen, az előírt dokumentumok csatolásával tehetnek meg a pályázók.
 • A kérelem tartalmazza mind a támogatás, mind a kölcsön igényléshez szükséges információkat, továbbá tartalmaz minden olyan kötelező nyilatkozatot, amelyeket a hiteligénylőnek az EPTK-n kitöltve, onnan nyomtatva, majd aláírva és visszacsatolva szükséges benyújtania. A benyújtáshoz információt a kitöltési segédlet nyújt, melyet az igénylők az EPTK felületen érnek el.
 • Amit még érdemes tudni, hogy a beérkező kérelmek vissza nem térítendő támogatással kapcsolatos részét érintő ügyintézést az Irányító Hatóság, az igényelt kölcsönnel kapcsolatos ügyintézést az MFB Pont végzi. Ugyanakkor a kérelemmel kapcsolatos kommunikáció az EPTK felületen zajlik.
 • A megítélt támogatás vonatkozásában támogatói okirat kerül kiállításra vagy támogatási szerződést köt az Irányító Hatóság, míg a kölcsön vonatkozásában kölcsönszerződést kell kötni, melyet személyesen, az MFB Ponton lehet megtenni.
 • A VNT támogatás és a kölcsön elszámolása és folyósítása a támogatási szerződésben, illetve támogatói okiratban és a kölcsnszerződésben rögzített forrásarányoknak megfelelően történik minden elszámolható költségre. (Az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét.)

Küld el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:

Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
Projekt

a) egy önálló fejlesztés, vagy b) több hasonló célú, egyenként 10 millió forintnál nem nagyobb összköltségű fejlesztés megvalósítását célzó támogatási alap (közvetett támogatás), vagy c) hasonló célú fejlesztések megvalósulását célzó hitel, tőke vagy garancia alap (pénzügyi alap)


Összes szakszó