Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu
Előző | Vissza a cikkek listájához | Következő |
Partnerünk sikere – Átadásra került az Eco-Meat Kft. húsüzeme
2013-07-19 Forrás: Nádudvari Hírek, 2013. július
Örömteli, családias hangulatú üzemavató keretében nyitotta meg húsfeldolgozó üzemét a Dembrovszki család, ahol kezdetben két, majd újabb két főnek adnak munkát.
A Nádudvar külterületén, a Mihályhalmi útfélen található egykori hús mintaboltot a Nagisz Zrt. adta bérbe a család által működtetett Eco-Meat Kftnek. Forrás: Nádudvari Hírek, 2013. július
Az egybegyűlteket a családfő Dembrovszki Sándor köszöntötte, aki elmondta, hogy az épület felújítását, átalakítását márciusban kezdték, s a június 14-i megnyitóra be is fejezték. A termelés július elején indul. Az alapanyag, a marhahús, kizárólag a Hortobágyi Nemzeti Park területén és annak környékén született és nevelkedett, őshonos magyartarka szarvasmarha állatok vágásából fog származni.
Idősebb fia, Sándor kiemelte: a vezértermékek a különleges steak húsok lesznek, amelyek a magyar étkezési kultúrában egyelőre még idegen termékek, de érződik, hogy ezekre a magas hozzáadott értékű termékekre van igény. Egyre többen szeretnék otthon elkészíteni azt a finom steaket, amit korábban csak étteremben kóstoltak.
Kelet-Magyarországon nincs ilyen kézműves technológiával működő üzem, s az országban is kevés, ezért bíznak a sikerben, amelyben fontos szerepet kaphat a hamburgerhús pogácsa, ami adalékanyag-mentes, s a klasszikus recept szerint csak marhahús és vese- faggyú felhasználásával, autentikus fűszerezéssel készül.
Külföldi piacra is gondoltak: a gulasch hús fűszerrel és receptkönyvvel nagy kedvenc lehet Európában.
Réz Szilárd alpolgármester a város nevében örömét fejezte ki, hogy a beruházás egy olyan településen és régióban valósul meg, ahol szükség van új munkahelyek teremtésére, a vidéki élet- színvonal emelésére és a vidék megtartó erejének növelésére. Tehát hozzájárul a vidéki élet fellendítéséhez.
A beruházás önerőből valósult meg, viszont a későbbiekben, természetesen a piaci igények és a termelési volumen figyelembe vétele mellett, pályázatok révén szeretné üzemüket bővíteni, versenyképesebbé tenni. A család közel tíz éve gazdálkodik a Hortobágyi Nemzeti Parkban, így magyartarka szarvasmarha törzstenyészetükből kikerülő, saját nevelésű állatokat is fel tudnak dolgozni. Munkájukat nagyban megkönnyíti, hogy a dr. Kun Péter által jegyzett Hortobágy-menti Húsmarhatartók Szövetkezete, – melynek, mint családi gazdaság ők is tagjai –, biztosítja szükséges állatállomány beszerzésével járó feladatok gördülékenyebbé tételét. Ezzel a szimbiózissal a környéken tevékenykedő gazdák helyzetén is tudunk javítani.
Küld el ismerősödnek!
Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:
Sajtótájékoztató
Itt az utolsó óriási lehetőség! |
egy munkanapon belül válaszolunk!