Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése - Felfüggesztve!

A TÁMOGATÁS CÉLJA ÉS HÁTTERE
A pályázati felhívás és útmutató a Kormány által elfogadott 2009-2010-es időszakra vonatkozó Környezet és Energia Operatív Program akciótervei alapján kerültek kidolgozásra.

Alapvető cél és háttérinformáció
A pályázati konstrukció célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozása az energetika teljes vertikumában, azaz az energia termelése, elosztása, szállítása és – a vertikum legkritikusabbnak ítélhetı szegmense – a végfelhasználás területén.
Az energetikai hatékonyság fokozásának és az energiatakarékosságnak a szükségességét alátámasztja, hogy a statisztikai adatok szerint a hazai energiaigényesség egységnyi GDP előállítására vetítve - a statisztikai adatok szerint - valuta-paritáson mérve több mint háromszor, vásárlóerő-paritáson mérve pedig mintegy másfélszer magasabb, mint a fejlett EU tagállamokban.
Az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, az igen magas (75%-ot is meghaladó) energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez, ezzel pedig az ország nemzetközi kötelezettségvállalásainak teljesítéséhez.
A konstrukció hozzájárul az épületek (különös tekintettel a központi és helyi költségvetési szervek épületeire és az egyéb középületekre, valamint a vállalkozások üzemi és irodaépületeikre is), energia-takarékosság, - hatékonyság fokozására irányuló beruházásainak megvalósításához, vissza nem térítendő támogatás formájában. A konstrukció elsősorban kis-közepes méretű projekteket támogat, az adott projekt és projektgazda jellegétől függıen 25-80 % (ún. jövedelemtermelő projekt esetében 10-80%) mértékben.
Jelen kiírásban a pályázatok egyfordulós kiválasztási eljárás keretében kerülnek kiválasztásra.
Ennek lényege, hogy a pályázónak egy részletesen kidolgozott projektet (Pályázati adatlap) és megvalósíthatósági tanulmány, valamint egyéb kötelező mellékletek) szükséges benyújtani, mely alapján döntés születik, és támogatás esetén ezen projektjavaslat alapján valósítható meg a projekt.
PÁLYÁZÓK KÖRE
- VÁLLALKOZÁS
- KÖLTSÉGVETÉSI SZERV
- NONPROFIT SZERVEZET
- Egyéb gazdasági szervezet
- Közoktatási feladatok ellátásában közremőködı intézmények
- A felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. Törvény 1. számú mellékletében felsorolt felsőoktatási intézmények
A PÁLYÁZAT TARTALMA
Támogatható tevékenységek köre
Jelen pályázati konstrukció esetében az alábbi támogatható tevékenységekre lehet pályázni (Az egyes támogatható tevékenységek és „A Környezet és Energia Operatív Program prioritásaira rendelt források felhasználásának részletes szabályairól és egyes támogatási jogcímeiről” szóló 23/2007. (VIII. 29.) MeHVM rendelet 3. § (1) bekezdésében meghatározott jogcímek egymással való kapcsolatát jelen pályázati útmutató X. sz. melléklete tartalmazza).
- Utólagos külső hıszigetelés
- Külső nyílászáró-csere
- Hővisszanyerő szellőzés létesítése
- Intézmények fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése
- Világítási rendszerek korszerűsítése:
- A közvilágítás energiafelhasználásának csökkentése
- Komplex, több energiahatékonyság-növelési tevékenységet magukban foglaló beruházások.
Támogatás mértéke
Igen komplex, a projekt típusától, és ágazattól függően 30-70%
Támogatás összege
A jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás összege minimum 1 millió Ft, maximum 500 millió Ft lehet.
Előleg igénylése
Előleget igényelhetnek azon projektelemek finanszírozására, amelyek esetében utólagos finanszírozási módot választottak a 281/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet 19. § (4) bekezdés a) pontja szerint. A támogatási előleg mértéke az utófinanszírozott projektelemekhez kötődően megítélt támogatás 35 %-a lehet.
A pályázatok benyújtása 2009. március 20-tól folyamatosan lehetséges.

Értesítjük tisztelt pályázóinkat, hogy a keretek kimerülése miatt a KEOP-5.3.0/A és KEOP-5.3.0/B konstrukciókat 2010. június 30-i hatállyal határozatlan időre felfüggesztjük. A pályázatok beadása 2010. június 30-ig lehetséges.

Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
Ellenőrzési hatóság

Az irányító hatóságtól és az igazoló hatóságtól független szerv, amely az irányítási és ellenőrzési rendszer hatékony működésének ellenőrzéséért felel.


Összes szakszó