Állattartó telepek fejlesztése várható december 9-től

 Állattartó telepek fejlesztése várható december 9-től

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu





Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Állattartó telepek fejlesztéséhez pályázat várható december 9-től

2013-12-04 Szerző: kormany.hu Forrás: kormany.hu

Cikk ajánlása Cikk myomtatása

allattarto_telepek_fejlesztese

Az agrárgazdaságok támogatására 60 milliárdos pályázat indul
Hatvanmilliárd forintos pályázat indul a jelenlegi, már zárás előtt álló uniós agrárpolitikai keretből december 9-én – közölte a vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Kiskunfélegyházán sajtótájékoztatón.
Fazekas Sándor Bács-Kiskun megyei látogatása során a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület rendezvényén vett részt, amelyet a Kiskunfélegyházi Malom Kft. sütőüzemében tartottak.

A tárcavezető a sajtótájékoztatón ismertette, hogy a pályázat állattartótelepi technológiák korszerűsítését, gépek berendezések vásárlását szolgálja, emellett kiterjed az élelmiszeripari feldolgozókapacitások fejlesztésére is.
A miniszter elmondása szerint külön alapot képeztek a kisgazdaságok, illetve a közepes és a nagyobb vállalkozások számára azért, hogy minél hatékonyabban tudjanak pályázni, és az üzemméretüknek megfelelő gépekhez tudjanak hozzájutni. Rámutatott: a pályázat a magyar mezőgazdaság számára 60 milliárd forint forrást jelent, ám ez még növekszik az önerőkkel, illetve a hitelekkel.
Fazekas Sándor szerint fontos, hogy minél „munkaintenzívebb és hozzáadott értékű termelésünk legyen, hiszen így tudjuk elérni, hogy még több ember kapjon megélhetést vidéken, és még több jó ízű és finom élelmiszer kerüljön az asztalokra”. A kiskunfélegyházi pékségnél tett látogatásáról beszámolva azt mondta: ez az üzem hozzájárul ahhoz, hogy a magyar sütőipar, a magyar pékségek versenyképesek legyenek, és helyt tudnak állni mind a belföldi piaci versenyben, mind a határainkon kívül.
A vidékfejlesztési miniszter Kiskunfélegyházát a magyar mezőgazdaság egyik kiemelkedő városának nevezte, amely kiváló termeléssel és elsőrangú feldolgozóiparral, világszerte ismert termékekkel is rendelkezik. Méltatta a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesületet, „amely épít a jelenre, munkahelyteremtéssel, termelési fejlesztéssel is foglalkozik”.
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a munkahelyteremtő egyesület tiszteletbeli elnöke kiemelte: a kiskunfélegyházi egyesület észrevételeit, javaslatait az elmúlt 3 évben megpróbálta közvetíteni, eredményesen. Utalt a nemzeti lovasprogramra, a hungarikum törvény megalkotására és a kiskunfélegyházi cégek pályázati sikerességére is.
Gulyás István, a Kiskunfélegyházi Malom Kft. tulajdonosa, egyben ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: gazdasági társasága 620 alkalmazottat foglalkoztat, további 150-200 fő bedolgozik a cégnek.
Csak friss sütőipari terméket gyártanak, ezeket saját mintaboltjaikban és a közétkeztetésben értékesítik, de külsős bolthálózatoknak is szállítanak.
A cég 2012-es nettó árbevétele 3,5 milliárd forint volt, az idén várhatóan eléri a 4 milliárd forintot.

A teljes rendelet eredeti formája (mely nem tartalmazza az idei esetleges módosításokat) megtekinthető.

A tavalyi rendelet innen tölthető le.

Küld el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*
Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717



Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek




Általános képzés

olyan oktatást tartalmazó képzés, amely nem kizárólag vagy nem elsődlegesen a munkavállalónak a vállalkozásnál jelenleg betöltött vagy későbbiekben betöltendő állásában alkalmazható, hanem olyan képesítést ad, amely nagy mértékben hasznosítható más vállalkozásoknál vagy munkaterületeken.


Összes szakszó