Újabb 300 millió forintos forrás tanyafejlesztésre pályázat 2014

 Újabb 300 millió forintos forrás tanyafejlesztésre, pályázat 2014

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu





Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Újabb 300 millió forintos forrás tanyafejlesztésre - pályázat 2014

2014-02-05 Szerző: admin Forrás: mti.hu

Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

tanya

Ismét megnyitják a Tanyafejlesztési Program forrásait, így a következő néhány hétben 300 millió forint többletforrásra pályázhatnak a tanyán élők - jelentette be Budai Gyula.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára közölte: pénteken Fazekas Sándor aláírja azt a miniszteri rendeletet, amely meghatározza a pályázati feltételeket, és ennek alapján február 7-én reggel nyílik meg a pályázati lehetőség.
A tanyán élő gazdálkodók két jogcímre pályázhatnak: a tanyagazdaságok fejlesztésére és az egyéni tanyavillamosításra. A fejlesztéshez tartozik többek között a gépek beszerzése, az állatállomány növelése, valamint a lakó vagy a gazdálkodási épület felújítása.
A tanyagazdaságok fejlesztésére 200 millió, míg az egyéni tanyavillamosítás támogatására 100 millió forint áll rendelkezésre. Pályázni március 10-ig, illetve a forrás kimerüléséig lehet. A pályázat elektronikus felületét az érdeklődők a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) honlapján érhetik el - mondta Budai Gyula. Az államtitkár jelezte: a tanyagazdaságok fejlesztésére fordítható pályázati pénz maximális összege a deminimis - a kisösszegű támogatás - felső határa 7500 euró, mintegy 2,2 millió forint.
A támogatás mértéke 75, a fiatal gazdálkodók esetében 90 százalékos. Az egyéni tanyavillamosítás támogatási keretösszegének felső határa 5 millió forint lehet. A támogatás mértéke pedig 100 százalék. Budai Gyula hozzáfűzte: azért ezen a két területen lesz lehetőség újra forrásokra pályázni, mert ezek iránt volt korábban a legnagyobb az érdeklődés. Elmondta, hogy az igénybe vehető előleg mértéke a múlt évi 25 százalékról az idén 50 százalékra emelkedett.
A mostani pályázat esetében nincs hiánypótlásra lehetőség - hívta fel a figyelmet az államtitkár. Megjegyezte: szakemberek számításai szerint mintegy 150-en nyerhetnek majd támogatást. Szavai szerint a tárca az idén a múlt évihez hasonló összegű forrást, mintegy 3,5 milliárd forintot kíván biztosítani a Tanyafejlesztési Program finanszírozására.
Emlékeztetett, hogy a múlt év végén jött létre a tanyafejlesztési tárcaközi munkacsoport azoknak a minisztériumoknak és más, a tanyafejlesztésben érintett szervezetek részvételével, amelyek érintettek a tanyán élők helyzetének javításában.

Küld el ismerősödnek!

r>
Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kommentek:

Még nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá te is!

Név*
Email cím
Hozzászólás*
Ellenőrzés*
Van esélyem pályázni?
Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717



Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek




Közreműködő Szervezet (KSZ)

Közreműködő Szervezet (KSz): az operatív programok végrehajtásának adminisztratív, pénzügyi feladatait ellátó szervezet, melynek feladatai az irányító hatóság és a Közreműködő Szervezet közötti együttműködési megállapodásban kerülnek rögzítésre.


Összes szakszó