Mikor lesznek pályázatok?

 Mikor lesznek pályázatok?

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Mikor lesznek pályázatok?

2014-04-23

Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

Mikor lesznek pályázatok?

Mikor lesznek pályázatok?

A cégek főképp kis összegű, illetve rövid ideig nyitva lévő és egyszerű pályázati felhívásokra kell, hogy számítsanak őszig, amikor is a kormány tervei szerint megjelenhetnek új tervezési időszakból finanszírozott támogatások.

A gyors reagálás lesz a következő néhány hónap kulcskérdése, ehhez pedig elengedhetetlen a felkészülés, így azt ajánljuk az uniós forrásokban gondolkodó cégeknek, hogy a jelenleg elérhető fejlesztési tervek és operatív programokban foglalt célokkal összhangban gondolkodjanak.

Nyár végére, ősz elejére várható az uniós jóváhagyás, tehát az új tenderek várhatóan októberben jelenhetnek meg. Addig a kormány saját felelősségre jelentethet meg új pályázatokat a 2014-2020-as keret terhére. Ezek a tenderek jellemzően olyan területeken jelenhetnek meg, amelyek várhatóan támogatandó célok lesznek a következő uniós költségvetési időszakban is: ilyen többek közt a technológiai fejlesztés, energetika, vagy éppen a kutatás-fejlesztés.

Miután az irányító hatóságok a szaktárcákhoz kerülnek, a minisztériumoknak kötelező lesz negyedéves bontásban a következő három hónap pályázatait közzétenni. Ezzel a kiszámíthatóságot szeretné a kormányzat növelni, hiszen ezeken a közzétételeket később sem lehet majd változtatni, kivéve akkor, ha az pozitív változás, mint például egy pályázati keret megemelése.

 

Mit tehetünk most?

Jó időben vagyunk, hiszen lehetőség nyílik a rövid-és középtávú tervek elkészítésére.

Ez ideális időszak arra, hogy a vállalatvezetők feltérképezzék az elgondolásaikat, koncepcióikat, illetve a fejlesztési igényeiket. Amennyiben ez megvan, úgy el lehet kezdeni az előkészítést.

Függetlenül a pályázati rendszer helyzetétől, az év ennek az időszakában mindig az előző üzleti év lezárása a legfontosabb feladat. Erre azért van szükség, mert minden forrásbevonásnak az alacsony kockázatú, hitelképes mérleg az alapja, amely - nem csak a pályázatoknál - további két üzleti évig alapvető befolyással bír a vállalkozások megítélésére.

A Brüsszelnek már elküldött Partnerségi Megállapodás lehetőséget ad, hogy évekre előre, jól ütemezett tervezéssel segítsék a kkv-k támogatási igényeinek folyamatos benyújtását.

 

Mi várható az új pályázatok területén?

A korábbi évekhez képest többszörös keretösszeg áll rendelkezésre a gazdasági élet minden területén, összesen 7.460 milliárd Ft.

Érdemes azzal is megbarátkozniuk a kkv-knak, hogy a 2014-2020-as időszakban nagymértékben növekedni fog a pénzügyi eszközök alkalmazása, így az összes forrás közel 10 százaléka, azaz 736 milliárd forint kerülhet hozzájuk hitel-, garancia- és lízing termékek formájában, de ide tartoznak a kockázati tőkeprogramok is. Lásd: a korábbi Mikrovállakozások fejlesztése pályázat, ahol a projekt felépítése a következőket tartalmazta: 45% vissza nem térítendő támogatás, 45% támogatott hitel és mindössze 10% önrész.

 

Küld el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kommentek:

Még nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá te is!

Név*
Email cím
Hozzászólás*
Ellenőrzés*
Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
Hátrányos helyzetű munkavállaló

Hátrányos helyzetű munkavállaló (a 800/2008/EK bizottsági rendelet 2. cikk 18. pontja alapján): a) az előző 6 hónapban nem állt rendszeresen fizetett alkalmazásban; vagy b) nem szerzett középfokú végzettséget vagy szakképesítést (ISCED 3); vagy c) 50 éven felüli személy; vagy d) egy vagy több...


Összes szakszó