Tavasszal jönnek az új uniós pályázatok

 Tavasszal jönnek az új uniós pályázatok

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Tavasszal jönnek az új uniós pályázatok

2015-01-20 Forrás: Portfolio

Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Hat Operatív Program már megkapta a szakmai jóváhagyó nyilatkozatot az Európai Bizottságtól, így a 2014-2020-as fejlesztési időszak új pályázati kiírásainak megjelenése március-áprilisra várható - többek között ezt mondta el a köztelevízió ma reggeli műsorában Csepreghy Nándor. Lázár János múlt csütörtökön járt Brüsszelben és a találkozója után többek között azt hangsúlyozta, hogy áprilistól várhatók az új kiírások, illetve új közbeszerzési törvény is segítheti a Magyarországnak járó források jobb lehívási arányát.


A kormány jelentősen könnyítette azokat az adminisztratív feltételeket, amelyeket a pályázóknak teljesíteniük kell a már megnyert támogatások lehívásához. Az új rendszert alapvetően azért dolgozták ki, hogy 2014-2020 között könnyebb legyen pályázni, mint korábban, de a könnyítéseket, egyszerűsítéseket a 2007-2013-as fejlesztések megvalósításához is engedélyezték - hangsúlyozta Csepreghy Nándor, hozzátéve, hogy a 2007-2013-as uniós ciklus utolsó pénzügyi éve zárul az idén.

A helyettes államtitkár szerint Magyarország esetében az volt a legnagyobb gond, hogy nehéz volt elnyerni az uniós forrásokat, túl sok adminisztráció terhelte a rendszert, ezért a periódus első időszakában lassú volt a pályázati források lehívása.

A következő években, 2020-ig a fejlesztéspolitika a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre koncentrál. Az ezekhez a célokhoz alkalmazkodó pályázók szinte biztosan kapnak forrásokat, a más fejlesztési elképzelésekkel rendelkezőknek a többletforrásokból kell megtalálni a saját fejlesztési lehetőségeiket, amellett, hogy egyre több banki finanszírozás is megjelenik a fejlesztéspolitikában - fogalmazott Csepreghy Nándor.

A helyettes államtitkár emlékeztetett arra is: Magyarország a 2020-ig tartó időszakra tíz operatív programot nyújtott be az Európai Bizottságnak, ebből hat program már megkapta a szakmai jóváhagyó nyilatkozatot.

Küld el ismerősödnek!

d valign="top" style="color:#606060">
Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
Mezőgazdasági termék

Mezőgazdasági termék: a) a Szerződés I. mellékletében felsorolt termékek, kivéve a 104/2000/EK tanácsi rendelet hatálya alá tartozó halászati és akvakultúra-termékeket; b) a 4502, a 4503 és a 4504 KN-kód alá tartozó termékek (parafatermékek); c) az 1234/2007/EK tanácsi rendeletben (1) említet...


Összes szakszó