Új kiírások és egyszerűsítések várhatóak az egyre népszerűbb ene

 Új kiírások és egyszerűsítések várhatóak az egyre népszerűbb ene

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Új kiírások és egyszerűsítések várhatóak az egyre népszerűbb energiapályázatok körében

2010-03-26 Szerző: admin Forrás: vg.hu

Cikk ajánlása Cikk myomtatása

épület energetika

Az idén még két új pályázati kiírás meghirdetése és további egyszerűsítések várhatók a már pályázható felhívásoknál az energia területén - jelentette be Bús László, az illetékes közreműködő szervezet, az Energia Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A budapesti energetikai pályázati információs nap nyitányaként tartott sajtótájékoztatón Bús László elmondta: új pályázati kiírás készül az épületenergetikai fejlesztések európai uniós támogatására, s külön felhívást hirdetnek meg a nem központi költségvetésből finanszírozott (önkormányzati) kórházak energetikai racionalizálására.
Emellett közép-magyarországi megújuló energiaprojekttel is lehet hamarosan pályázni az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Környezet és energia operatív programjának (KEOP) 5.3.0/B azonosító számú kiírására, amely a megújuló energiaforrás hasznosítással kombinált épületenergetikai fejlesztéseket támogatja.
A közreműködő szervezet tapasztalatairól szólva kiemelte: megnőtt a kedv az energetikai fejlesztések iránt, s egyre jobb minőségűek a benyújtott pályázatok is. A kifogástalan vagy csak kis javításra szoruló támogatási kérelmek aránya a korábbi alig 40 százalékról több mint 50 százalékra nőtt. "Vagyis bebizonyosodott, hogy a jó előkészítés és a megfelelő szakértők kiválasztása majdhogynem garantálja a sikert" - jegyezte meg az Energia Központ vezetője.
Az eddigi mérleget megvonva beszámolt arról, hogy a 2007-13-as hétéves európai uniós költségvetési időszak kezdete óta 15,5 milliárd forintot sikerült lekötni energetikai pályázatokkal. A megújított pályázati konstrukcióknak köszönhetően egyedül 2009-ben 5,1 milliárd forint támogatást ítéltek meg az ilyen projektek gazdáinak.

Forrás: vg.hu

Küld el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
Igazoló Hatóság

Igazoló Hatóság (IgH): A tagállam által a kifizetési kérelmek összeállítására, és benyújtására és az Európai Bizottságtól érkező kifizetések fogadására kijelölt szervezet. Az Igazoló Hatóság Magyarországon - minden Operatív Program vonatkozásában - a Nemzetgazdasági Minisztérium.


Összes szakszó