Hitelcsapdában a mikrovállalkozások

 Hitelcsapdában a mikrovállalkozások

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Hitelcsapdában a mikrovállalkozások

2010-04-23 Szerző: admin Forrás: penzcentrum.hu

Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Hitelcsapda

A hazai vállalkozások több mint 90 százaléka tartozik a mikro- és kisvállalkozások közé. Többségüknek komoly hiteltartozásai vannak -írja a Népszava. A válság miatt azonban a kisvállalkozások már nem beruházásra, fejlesztésre, hanem a túlélés érdekében forgótőke pótlásra kaptak kölcsönpénzt.

A kereskedelmi bankok azonban a recesszió hatására nem szívesen nyújtottak hiteleket a kisebb vállalkozásoknak. A pénzintézetek különösen kockázatosnak ítélték meg a turizmussal, a szállítmányozással, a kiskereskedelemmel, az építőiparral és a személyi szolgáltatásokkal foglalkozó ágazatokat.
A lapnak nyilatkozó szakértők szerint a megoldást az jelenthetné, ha a gazdaságfejlesztési tervekkel jobban harmonizáló pályázati kiírásoknál, befektetéseknél piaci alapon - de állami garanciával vállalt önrésszel -indulhatnak a kkv-k.

Küld el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:

Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
Kifizető Hatóság (KH)

A tagállam által a kifizetési kérelmek összeállítására, és benyújtására és az Európai Bizottságtól érkező kifizetések fogadására kijelölt szervezet. A Kifizető Hatóság Magyarországon - minden Operatív Program vonatkozásában - a Pénzügyminisztérium.


Összes szakszó