Ismét elérhető a kereskedelemfejlesztési pályázat, a vállalkozások január 16-ig jelentkezhetnek a milliókra.

 Ismét elérhető a kereskedelemfejlesztési pályázat, a vállalkozások január 16-ig jelentkezhetnek a milliókra.

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Ismét elérhető a kereskedelemfejlesztési pályázat

2012-10-26 Szerző: penzcentrum Forrás: penzcentrum.hu

Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

kiállítások

A pályázat azokat az exportban gondolkodó magyar mikro, kis- és középvállalkozásokat támogatja, amelyek magas hozzáadott értéket jelentő termékeket és szolgáltatásokat állítanak elő. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által kiírt tenderen csak akkor lehet elindulni, ha a pályázók elsődleges piacuknak a Külgazdasági Stratégiában kiemelt régiókat tekintik, de kizáró ok az is, hogyha nem rendelkezünk saját, működő, idegen nyelvű honlappal, amely részletes tájékoztatást nyújt a pályázó tevékenységéről, termékeiről, elérhetőségi adatairól.

Támogatás kizárólag a támogatott tevékenység, vagy program megvalósulása előtt igényelhető, ellenkező esetben csak a HITA által előzetesen befogadott és visszaigazolt szándéknyilatkozat alapján nyújtható be a pályázat.
A kiírás során összességében 400 millió forintra lehet pályázni, melyet többek között a külföldi kiállításokon való részvételre is költhetünk. Évente legfeljebb három ilyen eseményen vehetünk részt a támogatásból, mely során többek közt pénz kaphatunk a terület bérlésére, a helyszíni közüzemi számlák fedezésére, a kiállításhoz kapcsolódó idegen nyelvű prospektus és elektronikus információ-hordozó (CD, DVD, pendrive) legyártatása költségeire, de akár az utazási, szállítmányozási költségekre is.
Ezen kívül lehetőség van támogatást nyerni komplex marketingterv elkészítésére, külföldi cégprezentációra, önálló áru- vagy divatbemutatóra, illetve az ezekhez kapcsolódó sajtótájékoztatóra, sajtófogadásra, üzletember találkozó szervezésére - ilyen esetekben pedig akár a tolmácsot is kifizethetjük a pályázati pénzből. Ugyancsak nyerhetünk milliókat a külpiacon létesítendő iroda, bemutatóterem éves bérleti díjának fedezésére, azonban fontos tudni, hogy a támogatás felhasználásával működtetendő helyiség csak marketing célokra szolgálhat, tehát ott nem lehet közvetlen értékesítési az adott terméket, vagy szolgáltatást.
Az elképzelés jó, kérdés, mennyire lesz hatásos
Támogatásokból sosem elég, minden forintnyi támogatás számít és a siker azon múlik, hogy jól használják-e fel a cégek - kommentálta a kiírást a Napi Gazdaság érdeklődésére Gyurácz Németh Iván, az M27 Absolvo export szakértője, az Export Kooperáció egyik alapító tagja. Szerinte a 400 milliós keret a támogatott tevékenységekre elegendő lehet, de felhívta a figyelmet arra, hogy csak azoknak a cégeknél járhat valóban fejlődéssel, amelyeknél egy átgondolt stratégiába illeszkedik a kiállítások való megjelenés.
Az sem mindegy, hogy a támogatást elnyerő cég tisztában van-e azzal, hogy ezek a kiállítások mire valók, itt ugyanis a legritkább esetben lehet csak konkrét üzleteket kötni - hívta fel a figyelmet Gyurácz, majd hozzátette, hogy megfelelő előkészítéssel viszont találkozhatunk olyan disztribútorokkal, illetve potenciális partnerekkel, akik segíthetnek termékünk, szolgáltatásunk külföldön való terjesztésében. Az ilyen kiállításokon való részvétel abban is segíthet, hogy felmérjük a leendő versenytársainkat, vagy akár csak arra, hogy átlássuk, milyen trendek is uralkodnak az adott piacon - adott egy jó tanácsot az M27 Absolvo export szakértője.
A most elérhető kereskedelemfejlesztési pályázat tehát leginkább egy nagyobb stratégia egyes elemeinek finanszírozásában segít - véli Gyurácz, így illeszkedik egy tágabb támogatási koncepcióba, amelynek része az inkább a stratégia-alkotáshoz kapcsolódó Piacra jutási támogatás is (GOP-3.3.3).

forrás: penzcentrum.hu

Küld el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:

Kommentek:

admin hozzászólása 2012.10.29 14:49 Antalicz Miklós (2012.10.27) részére Válasz erre

A kiemelt kiállítások között mezőgazdasági gépkiállítás van Bukarestben, Olaszországban 1 kozmetikai. Természetesen egyéb kiállításokon való részvétel is támogatható, de ott csak 80% a támogatási arány.

Antalicz Miklós hozzászólása 2012.10.27 22:28 Válasz erre

Bukarest stratégiai helyszin? Olaszország strarégiai termék?


[1]

Szólj hozzá te is!

Név*
Email cím
Hozzászólás*
Ellenőrzés*
Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
EUMSZ

EUMSZ: 2009. december 1-jétől az Európai Közösséget létrehozó Szerződés címe az Európai Unió működéséről szóló szerződésre változott. Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. cikke szabályozza az állami támogatások fogalmát.


Összes szakszó