Nem csak a túlés lehet a kis és középvállalkozások célja 2010-be

 Nem csak a túlés lehet a kis és középvállalkozások célja 2010-be

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Nem csak a túlés lehet a kis és középvállalkozások célja 2010-ben

2010-03-22 Forrás: penzcentrum.hu

Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Túlélés

A legtöbb pénzügyi szakértő egyetért abban, hogy a túlélésre való törekvés nem lehet a kisvállalatok egyetlen célkitűzése 2010-ben - áll a világ legnagyobb pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezete, az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) által készített felmérésben.

Az ACCA 2009-es negyedik negyedéves Globális Gazdasági Kondíciók c. tanulmánya, világszerte 1702 pénzügyi szakértőt kérdezett meg arról, hogy milyen tanácsot adnának azoknak a kisvállalkozásoknak, akik a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a gazdasági fellendülésből 2010-ben.
A válaszok alapján az ACCA az alább olvasható területeteket tarja kiemelt fontosságúnak a pénzügyi tanácsadás területén. A tanulságokat a Könyvelők és kisvállalatok a fellendülés útján c. tanulmányban összegezték.
Majd' minden területen, az üzleti racionalizálás hatékonyabb módjának szükségességét hangsúlyozták a könyvelők. Ugyanakkor, véleményük az összes többi többi pontban eltért. Annak érdekében, hogy a kapott eredmények értékelhetőbbek legyenek, az ACCA három külön csoportba osztotta a válaszadókat, attól függően, hogy mely témákat hangsúlyozták válaszaik során. Így született meg a következő három kategória: stratégák, versengők, és a védekezők.

1. Stratégák (38%).

A stratégák csoportba tartozó könyvelők úgy vélik, hogy a fellendülés már folyamatban van, a kisvállalkozások vezetőinek pedig ideje nagyban gondolkodniuk, és masszív terveket kell készíteniük a jövőre nézve. Javasolják továbbá az újabb befektetési lehetőségek kiaknázását, piaci rések felkutatását, mondván, a piac újra élénkülni kezd. A befektetések mellett, a kulcsemberek és a meghatározó képességek fontosságát hangsúlyozzák, és arra biztatják a kisvállalatokat, hogy merjenek innovatívak és a lehető legrugalmasabbak lenni.

2. Versengők (26%).

A versengők csoporthoz tartozó pénzügyi szakértők úgy vélik, hogy a gazdasági visszaesés a kisvállalkozások számára egy újabb lehetőség, amiből hasznot kovácsolhatnak. Pártolják a versenyképes árazást, amelyet a költségek csökkentése vagy a hatékonyabb működési rendszer kialakítása, ill. a minőség, és az ügyfélszolgálat javítása révén tanácsolnak elérni.

3. Védekezők (36%).

A védekező könyvelők csoportja nem gondolja, hogy a fellendülés a közeljövőben bekövetkezne. Javasolják a pénzügyi ellenőrzés javítását, és a külső szervezetektől, pl. a hitelezőktől való függés csökkentését. A kategória ezen csoportja általában idősebb, és tapasztaltabb könyvelőkből áll, akik saját bőrükön érezték a gazdasági környezet ingatag mivoltát.
A felmérés alapján, a válaszadók kétharmada véli úgy, hogy 2010-ben a kisvállalatoknak nem csupán a túlélésre kellene koncentrálniuk. Az eredmények összhangban vannak az ACCA Globális Gazdasági Kondíciók c. felmérésével, amely szintén alátámasztja azt a tényt, hogy a válság során a kisvállalkozások viselkedtek a legrugalmasabban, ahelyett, hogy aránytalanul sérültek volna a nehéz gazdasági helyzetben.

Küld el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
Nagyvállalat

Minden gazdálkodó szervezet, amely a 800/2008/EK rendelet 1. sz. melléklete értelmében nem minősül kis- és középvállalkozásnak.


Összes szakszó