Plusz 94 milliárdot tolnak bele a zöld energiába

 Plusz 94 milliárdot tolnak bele a zöld energiába

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Plusz 94 milliárdot tolnak bele a zöld energiába

2012-09-14 Szerző: admin Forrás: index.hu

Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

zöld energia

Tavaly még 160 milliárd forintos átcsoportosítást ígért be a kormány az épületenergetikai, illetve megújuló energiát alkalmazó korszerűsítések operatív programokra, a napokban megjelent kormányhatározat szerint azonban ebből az ígéretből végül 94 milliárdos keret jött össze.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint megújuló energiaforrás növelésére összesen 40 milliárdos keret áll majd rendelkezésre. Ezen a területen megújuló energia alapú hő- és villamos-energia termelés támogatására lehet pályázni önkormányzatoknak, vállalkozásoknak, egyházaknak és non-profit szervezeteknek.
A hatékony energiafelhasználás növelésére mostantól 54 milliárdos keret áll rendelkezésre.
Itt 4 milliárd forint használható fel a távhőszektor energetikai korszerűsítésére megújuló energiával kombinálva. Az önkormányzatok, egyházak és a non-profit szektor részére 23, a vállalkozások részére 7 milliárd forint fordítható épületenergetikai és közvilágítás korszerűsítésre; míg a központi költségvetési szervek részére 20 milliárd forint lesz elkülönítve energetikai korszerűsítésre.
A korábbi keretek már korábban kimerültek, így a pluszpénz jelentős lökést adhat a korszerű technikákat alkalmazó építőipari cégeknek. Egyes források szerint ez a keret sem lesz elég a jelentős érdeklődés kielégítésére, hiszen mintegy 1000 projekt vár előkészített állapotban a pályázati lehetőségekre.
Kormány felkérte a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség útján szeptember végéig minden érintett területen készítse el és jelentesse meg a Környezet és Energia Operatív Program új pályázati felhívásait.

Küld el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kommentek:

Még nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá te is!

Név*
Email cím
Hozzászólás*
Ellenőrzés*
Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
Telephely

A cég - székhelyétől különböző helyen lévő - telephelye a tevékenység gyakorlásának helye. (2006. évi V. tv.).


Összes szakszó